Recept: Gevuld stokbrood

gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood, kent iedereen wel: uitgehold stokbrood met een gehaktmengsel en kaas. Ik eet het niet vaak maar soms dan is het weer zo’n tijd geleden dat ik ineens er trek in krijg. Dit is een heel makkelijk en goedkoop recept. Als je nog een portie gehakt in de vriezer hebt liggen hoef je denk ik niet eens naar de supermarkt. Oké, makkelijk en goedkoop……. ook gezond? Niet echt maar je kan het een stuk gezonder maken! Ik heb daarom het recept aangepast en weetje: het doet écht niet onder voor het ‘normale’ recept. Het is nu ietsjes duurder maar ach, je kunt niet alles hebben ;). Benieuwd hoe het eruit ziet als het uit de oven komt?

Dit is een recept voor 2 personen maar als je het voor je eentje maakt kun je ook makkelijk de helft bewaren den de volgende dag eten. Lekker makkelijk!

Benodigdheden voor 2 personen:

1 (bruin) stokbrood

1 bakje gesnipperde ui (of zelf 2 uien snipperen)

1 paprika

200/250 gram mager rundergehakt (of tartaar)

1 klein blikje tomatenpuree

125 gram zure room of crème fraîche light

1 pakje rauwe ham

Geraspte 30+ kaas

Bieslook

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ᵒC. Snij een V in het stokbrood zodat er een gleuf ontstaat waar je straks het mengsel in kan doen. Snij de paprika in kleine blokjes (en snipper evt de ui). Verwarm wat olie of boter in een pan en bak de ui met de paprika zo’n 5 minuten. Voeg het gehakt toe en breng op smaak. Wacht totdat het gehakt gaar is en voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe.. Bak dit kort mee. Zet het vuur uit en schep de zure room erdoor heen. Je kunt nu kiezen om de rauwe ham uit te bakken, maar dit is niet nodig. Schep het gehaktmengsel in het stokbrood, verdeel de rauwe ham en strooi de kaas erover. Bak het gevulde stokbrood zo’n 20 minuten in de oven. Ondertussen knip je de bieslook in kleine stukjes. Serveer het gevulde stokbrood met de bieslook.

gevuld stokbrood

Advertisements

8 gedachtes over “Recept: Gevuld stokbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s