Recept uit….:Gevulde tomaten met ei

gevulde tomaten

Recept uit…….Allerhande

Dit recept heb ik een hele tijd geleden gemaakt. Ik kwam laatst de foto tegen op mijn laptop en kon me nog goed herinneren dat het erg lekker was! Zeker lekker genoeg om te delen met jullie!

Zoals vaak,  toen ik dit recept vond, was ik een beetje aan het snuffelen op de receptensite van Albert Heijn. Super handig trouwens! Je vult wat ingrediënten in of een receptnaam en er komen vanzelf recepten uitrollen. Dit recept komt uit Allerhande 4 2006. Wow, da’s lang geleden! Toen was ik pas 11 jaar, nog klein en lief ;)

Het is een super easy recept. Het vergt alleen wel wat precisie omdat tomaten zacht zijn en dus makkelijk kunnen scheuren. Daarom is het handig om de tomaten van te voren in de koelkast te zetten zodat ze wat steviger zijn. Je kunt trouwens eindeloos variëren met dit recept. In plaats van een heel ei kun je ook een geklutst ei nemen, doe er was kipreepjes, bacon, bosui of paprika in. Anything you like!  Wanneer je meer vulling erin doet is het wel handig om kleinere eieren te nemen (of grote tomaten), anders past het namelijk niet.

Lekker hierbij is stokbrood of gebakken aardappelen en een salade.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 grote tomaten (vleestomaten of grote trostomaten)

4 eieren

1 kleine ui

40 gram geraspte kaas (geitenkaas is ook lekker!)

4 sneetjes oud brood

Peper en zout

Evt extra’s zoals kipreepjes, spekjes, bosui etc

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 ᵒC. Snij het topje van de tomaten af en lepel de vulling eruit. Zet de tomaten omgekeerd op keukenrol en laat ze uitlekken. Snipper de ui en rooster je het brood heel krokant. Ik moest het hiervoor twee keer in de broodrooster doen. Verkruimel het brood en meng het met de ui, en geraspte kaas. Vet een ovenschaal in en zet de tomaten erin. Handig is om een ovenschaal te nemen waarin de tomaten net aan passen. Zo staan ze een beetje klem en kunnen ze niet omvallen. Zout en peper de tomaten aan de binnenkant. Als je eventuele extra’s hebt doe je deze er nu in. Breek boven elke tomaat een ei en bedek het met het broodmengsel. Zet de tomaten voor ongeveer 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

gevulde tomaten

Advertisements

4 gedachtes over “Recept uit….:Gevulde tomaten met ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s