Recept uit…: Witte chocolade kersentaart

witte chocoalde kersentaart
Recept uit…… Koken & Genieten Het Grote Taartenboek
Wanneer ik iets ga bakken met vriendinnen en het wordt een taart is het al snel van: Jij hebt toch zo’n super dik receptenboek? En of ik die heb! Het is mijn bijbel van de taartrecepten. Voor iedereen staat er wel wat in. Hou je niet van kwark? Appeltaarten genoeg. Hou je niet van appels? Chocoladetaarten genoeg. Hou je niet van chocolade? Dan is er gewoon nog meer dan genoeg keus!

De vriendin waarmee ik zit gebakken heb was allergisch voor melk en pure chocola. Witte chocola mocht wel. Was, want toen ze uitslag van een test kreeg bleek dat ze niet meer allergisch daarvoor was. Hoe dat kan, I don’t know. Dit moesten we natuurlijk gelijk vieren door een chocoladetaart te maken! Ik appte dr een aantal foto’s van chocoladetaarten en uiteindelijk werd het alsnog een taart met witte chocola (logica…). We hebben een aantal dingen veranderd in verband met de geringe tijd die we hadden maar de taart smaakte er zeker niet minder door. Vooral de bovenkant was mijn favoriet: slagroom met witte chocola en een lichte kokos maak. Ik ben niet zo’n fan van kokos maar dit was precies goed!

Heb jij niet al te veel tijd en wil je het niet al te moeilijk voor jezelf maken? Dit kan dan een taart voor jou zijn!

bereidingswijze:
witte chocoalde kersentaart

Tipsssss
Stap 2: In plaats zelf de kersenvulling maken kun je een blik vlaaifruit maken. Hiervoor hoef je alleen maar het blik te openen ;). Hou je niet van kersen? Kies een andere smaakt!. Omdat wij twee kleine taarten maakten was één blik net wel/net niet genoeg. Als je van een dikke vulling houdt zou ik 1,5 blik gebruiken.

Stap 3: Als je vlaaifruit gebruikt is dit natuurlijk niet warm, wat wel is als je zelf de kersencompote maakt. Hierdoor hoef je ook niet de taart 30 minuten weg te zetten.

Stap 4: Haast? Roosteren hoeft niet!

Stap 5 + 6: Als je het héél makkelijk voor jezelf wilt maken kun je een bak geklopte slagroom kopen (geen bus!). Bij stap 5 kun je ook weer de 30 minuten weglaten. Bij stap 6 is het wel handig als je de taart, als hij helemaal klaar is, een uurtje in de koelkast zet.

witte chocoalde kersentaart

7 gedachtes over “Recept uit…: Witte chocolade kersentaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s