Recept: Wrap pizza

wrap pizza
Ik denk eigenlijk dat iedereen dit weleens gezien of gegeten heeft. De wrap pizza! Eigenlijk gewoon een zelfgemaakte pizza maar dan een wrap als bodem. Veeeel gezonder dat een dikke deegbodem en ook nog eens super lekker. Het lijkt een beetje op mijn boterhampizza maar dan nét weer wat anders.

Als we wraps eten met het gezin is één pak wraps te weinig maar twee weer te veel.  We doen dan vaak twee pakken en de overige wraps eten we als lunch of maken we iets anders van. Deze keer ging ik aan de slag om een wrap pizza te maken! Ik heb het al wel eens eerder gegeten maar dat was eigenlijk alweer een hele tijd geleden. Ik vond het een succes en de rest van het gezin ook!

Omdat het gewoon super simpel, healthy én onwijs lekker is kan ik jullie dit recept niet onthouden.  En ook niet onbelangrijk: het is super snel klaar. Ik denk dat een pizza uit de vriezer die in de oven afgebakken moet worden, net zoveel tijd in beslag neemt.

wrap pizza

Zoals altijd wanneer je zelf een (soort van) pizza maakt is het beleg helemaal je eigen keus. Ik beleg ze sowieso met pesto en geitenkaas maar alles kan!

Recept voor één wrap pizza
1 wrap
Boter of olijfolie
Italiaanse kruiden
Ketchup of tomatenpuree
Kaas
Groente

Bereidingswijze:
•Besmeer de wrap aan één kant met boter of olijfolie en strooi er wat italiaanse kruiden overheen. Wrijf dit een beetje in met een lepel.

•Pak een pan waarin de wrap past en leg de wrap met de besmeerde kant naar onderen. Besmeer de wrap dan met ketchup of tomatenpuree. Makkelijk is om te bolle kant van een lepel te gebruiken om het uit te smeren.

•Beleg dan de wrap met kaas, groente en eindig weer met een beetje kaas.

wrap pizzawrap pizzawrap pizza

•Zet dan het vuur aan en zet hem tussen laag en middelhoog. Het is hier een beetje proberen wat de juiste stand is. De wrap moet krokant worden aan de onderkant, maar niet zwart, de kaas moet smelten en groente moet een beetje gaar worden. Je kunt beter op een te laag vuur beginnen dan op een te hoog vuur! Zet de deksel op de pan en kijk af en toe onder de wrap of de onderkant niet verbrandt. Wanneer de onderkant bruin is en de kaas gesmolten en de groente een beetje gaar is je wrap klaar!

wrap pizza

wrap pizza

Advertentie

10 gedachtes over “Recept: Wrap pizza

  1. Ohhh dat ziet er heeeeerlijk uit! Dat wil ik zeker eens gaan maken :D Je hebt echt een leuke blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s