Recept: Meringue met chocola

2014-03-21 15.30.35
Zoals jullie al konden lezen heb ik voor mijn verjaardag een high tea gegeven. Ik heb allerlei lekkere dingen gebakken, waaronder deze meringue. Ik wilde meringue maken maar dan net even wat anders. Moeilijk is de keus dan niet: chocola!

Dit was de tweede keer dat ik meringue heb gemaakt. Het is best nog een nauw klusje. De meringue moet helemaal hard zijn, ook van binnen, en moet niet bruin worden. Ze waren perfect hard aan de buiten- en binnenkant! Het laatste, niet bruin worden, is niet helemaal gelukt. Ze zijn wel een piep beetje verkleurd terwijl ik ze toch op de lage temperatuur van 80 ᵒC had gebakken. Maar gelukkig doet dat niets af aan de smaak!

2014-03-21 15.27.53

Iedereen vind meringue wel lekker en zeker met chocola! Ze deden het dan ook erg goed op de high tea want alle meringues waren schoon op ;)

Recept voor ±15 middelgrote meringues:
2 eiwitten
100 gram kristalsuiker
Snufje zout
50 gram chocoladestukjes

Bereidingswijze:
•Verwarm de oven voor op 80ᵒC
•Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Gooi daarna beetje bij beetje de kristalsuiker erbij. Blijf kloppen totdat je geen suiker meet voelt als je het tussen je vingers wrijft. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
•Schep met een spatel de chocoladestukjes door het eiwit. Schep met een lepel hoopjes op een bakplaat. Bak de meringue ongeveer 1,5 uur in de oven. Laat de meringue in de oven afkoelen.
Simpel hè?! Kind doet de was! Als je ze in een luchtdichte trommel bewaard kun je ze wel 5 dagen bewaren!

Advertisements

7 gedachtes over “Recept: Meringue met chocola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s