4x Aardappel….:Gevulde aardappelen

 photo 2014-02-20183334_zpsfd38ece8.jpg
Vaak zit ik op de website van de Allerhande te kijken of er nog lekkere recepten staan. Om wat inspiratie op te doen voor deze 4x..Aardappel viel mijn ook op dit recept. Namelijk gevulde aardappelen. Het zag er erg lekker uit en is weer net wat anders. Maar nog wel erg makkelijk!

Ik moet eerlijk zeggen dat het een beetje een recept waar je van houdt of niet. Ik ben niet zo’n moeilijke eter, vooral niet met aardappels, dus voor mij was het een like! Op de website kreeg dit recept kreeg dit recept 3 van de 5 sterren dus dat zegt ook wel wat over het recept, een beetje gemiddeld lekker voor de meeste. Ik denk dat je het beste zelf kan inschatten of je het lekker vind of niet.

De aardappels worden gepoft in de oven waardoor de buitenkant een beetje knapperig is maar de binnenkant lekker zacht. De binnenkant lijkt eigenlijk op de aardappelpuree van gisteren. Maar dan nog een beetje extra/anders. Wat extra kaas bovenop maakt het helemaal af.

 photo 2014-02-20183025_zps4d92b440.jpg

Zoals bij elk recept deze week heb je een dood normale aardappel op je bord liggen, maar dan gewoon weer een tikkeltje anders! Dit recept herinnerde me eraan dat ik vaker gepofte aardappels moet eten. Het is gewoon zo makkelijk en de crispy buitenkant vind in erg lekker.

Benodigdheden voor 4 personen:
6 tot 8 kleine aardappels, schoongeboend
125 gram kruidenroomkaas
100 gram geraspte oude kaas
½ bakje bieslook, fijngesneden of 2 lente-uitjes.
1 ei, losgeklopt
40 gram geraspte kaas
20 gram paneermeel

Bereidingswijze:
•Verwarm de oven voor op 200ᵒC en prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Gaar de aardappelen ongeveer 1 uur/ 1,5 uur in de oven. Zonder aluminium folie. Wanneer je vork er heel makkelijk inglijdt zijn de aardappelen goed. Laat de oven aan staan.
•Laat de aardappelen 10 minuten afkoelen. Snij de aardappelen doormiddel en schep het kruim eruit. Zodat je alleen de schil nog over hebt.
•Stamp de kruim met het ei, kruidenroomkaas, kaas en bieslook tot een soort puree. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep dit in de aardappelen en doe er wat geraspte kaas en paneermeel op. Zet de gevulde aardappelen 15 minuten in de oven totdat het korstje goud bruin is.

Advertenties

2 gedachtes over “4x Aardappel….:Gevulde aardappelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s