Als ik één ‘oosterse’ saus zou moeten kiezen die ik alleen nog maar zou mogen eten zou ik zonder twijfel zeggen: Hawaii! Ik vind de combinatie van zoet en zuur altijd heel lekker. Kip erbij, wat rijst en wok groente en mij hoor je niet klagen. Dit recept kwam eigenlijk bij toeval tot stand want eerst had ik nog hele andere ideeën…
Ik had namelijk weinig tijd en dan grijp je al snel naar de makkelijkste weg. Dus een pakje of een zakje. Ik moet dan ook bekennen dat ik een pakje van Honig voor kip hawaii had gekocht. Je moest zelf nog kip, paprika en ananas toevoegen. Kind kan de was doen! Alleen toch zat het me niet helemaal lekker. Ik dacht: zó moeilijk kan het toch niet zijn om zelf een hawaii saus te maken? De eerste hit op google bevestigde mijn vermoeden. Het was super simpel. Ik zag dat je gewoon een mengsel moest maken van suiker, ketjap, ketchup en een blikje ananas. Ik besloot het er gewoon op de wagen! Ik heb niet het recept gevolgd naar ik ben op mijn smaak afgegaan. En verrassing: het was zoooo lekker!
Ja dit bevestigde maar weer dat pakjes en zakjes niet altijd veel makkelijker zijn. Deze saus kostte misschien 5 minuten meer tijd. Maar dan weet je wel wat erin zit! Sindsdien heb ik deze saus al vaak gemaakt. De ingrediënten heb ik altijd in huis dus makkelijker kan niet!
Benodigdheden voor 4 personen
2 kipfilets, in kleine stukjes
2 paprika’s
1 klein blikje ananasstukjes
1 el ketjap
1 ½ el ketchup
1 tl sambal
½ el bruine suiker
1 el maïzena + 2 el melk of water
50 ml water
Bereidingswijze:
•Verhit wat olie of boter in een pan. Bak de kipfilet op hoog voor rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak deze een paar minuten mee. Zet het vuur laag.
•Maak ondertussen in een kommetje een mengsel van de ketjap, ketchup, sambal en bruine suiker.
•De de ananasstukjes + sap, het ketjapmengsel bij en het water bij dekipfilet en de paprika. Doe je maïzena erbij en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 5-10 minuten indikken.
Ik wil dit gaan maken .maar wat voor kleur suiker gebruik je dan?Licht of donker.
Wat een heerlijk recept is dit. Dit komt nu wekelijks op tafel
Ben het aant proberen , ben benieuwd
Heerlijk recept,ga het zeker maken👍
Heerlijk heb het zonet gemaakt 😋
Niet normaal lekker en makkelijk
Ik heb het net gemaakt…lekkere saus maar ik heb er van alles het dubbele in gedaan anders vond ik de saus echt heel flauw…de 50 ml water mag ook weggelaten worden. Ik heb een uitje en een teentje knoflook gefruit bij het bakken van de kip. Verder een heerlijke saus
Erg lekker, hier en daar iets meer erin gedaan, maar toppie voor herhaling.
Net gemaakt en was bij de hele familie een groot succes!!!! Nooit meer pakjes!! Zo ontzettend bedankt! :-)
Ziet er heerlijk uit! Het is inderdaad zo verleidelijk om dan snel een pakje te gebruiken, terwijl het meestal niet eens zoveel tijd kost om ’t zelf te maken! Heb ik ook last van, haha.