Recept uit…Weekmenu: tomatenrijst met geitenkaas omelet

 photo 2014-05-29184942_zps7306cd21.jpg
Ik had eigenlijk nog nooit van weekmenu gehoord. Totdat mijn moeder aan kwam met een wel heel lekker recept. Zij was er schijnbaar al langer bekend mee want ze liet het zien op een app op de Ipad. Zo kom je nog eens wat te weten ;) Ik was meteen enthousiast over dit recept! Het bevat alleen maar gezonde dingen: rijst voor de koolhydraten, ei en geitenkaas voor de eiwitten en goede vetten en natuurlijk een hoop groenten!

Dit recept sprak me eigenlijk gelijk aan omdat het dus én allerlei gezonde dingen bevat maar niet op een ‘saaie’ manier is klaargemaakt. Want rijst koken, een omeletje bakken en groenten wokken kan iedereen wel. Maar zeg nou zelf, het kan smaakvoller. En ik vind dit recept daar een perfect voorbeeld van!

Ik was ook echt aangenaam verrast door de smaak! Er zitten allen pure ingrediënten in en het was zó smaakvol! De tomatenrijst was mijn favoriet. Je eet gewon rijst maar op een hele andere manier! En als er ergens geitenkaas doorheen zit dan ben ik al snel verkocht, het omelet was dus ook zonder twijfel goedgekeurd ;)

 photo 2014-05-29184909_zps6ff22e5d.jpg

Het is een heel makkelijk recept alleen doordat je de rijst ‘kookt’ door middel van de absorptie methode, duurt het wat langer. Je moet er dan ook bij blijven omdat je regelmatig moet roeren zodat de rijst niet aankoekt. Maar al met al ben je in 30 minuten klaar, valt eigenlijk wel mee toch?! ;)

Benodigdheden voor 4 personen
6 eieren
2 el peterselie, grof gehakt
1 rode paprika, in kleine blokjes
100 gr zachte geitenkaas, verbrokkeld
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
600 tomaten, in stukjes (blik)
300 witte rijst
750 ml groentebouillon

Bereidingswijze:
•Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de tomaten toe en bak deze 1 minuut mee. Doe de rijst erbij en verwarm deze weer 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en zet het vuur lager Het mag niet koken! Gaar de rijst met een deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar. Roer af en toe.
•Kluts de eieren, breng op smaak met peper en zout en doe de peterselie en geitenkaas erbij.
•Verhit in een grote koekenpan 1 el olijfolie en bak de paprika een paar minuten. Zet het vuur laag en schenk het eimengsel erbij. Leg een deksel op de pan ban bak de omelet in ongeveer 10 minuten gaar, keer halverwege.
•Serveer de tomatenrijst en geitenkaas omelet. Eventueel een lekkere frisse salade erbij!

Advertisements

Een gedachte over “Recept uit…Weekmenu: tomatenrijst met geitenkaas omelet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s