Recept: Tunamelt sandwich

 photo 2014-06-02141930_zps5ca84435.jpg
Een tijdje geleden was ik met mijn moeder aan het winkelen en gingen we een kopje koffie ergens drinken. Die was trouwens echt té duur maar wel heel lekker. Toen we gingen zitten zag ik op het tafeltje een bordje met een sandwich tonijnsalade, die er echt super lekker uit zag. Maar ik schrok me echt een hoedje van de prijs: €6,95. Hoeveel?! Voor twee boterhammen, een plak kaas, tonijnsalade en wat rauwkost?! En gelijk bracht dat me op een idee.

Je kunt het al raden: ik heb de sandwich zelf gemaakt! Dat vind ik vaak ook het leukste: van iets dat je normaal ergens koopt, het zelf namaken. We moesten nog lunchen dus we zijn snel naar huis gegaan en ik ben snel aan de slag gegaan. En oh, wat was het lekker! Het knapperige van het brood, het zoute van de kaas en het romige van de tonijnsalade. Hmmm! En alsof het niet beter kan: het kostte zeker géén €6,95.

 photo 2014-06-02141942_zps65e91c0b.jpg

Ik heb echt genoten van deze sandwich en het is ook nog gezond als je halfvolle of yoghurtmayonaise gebruikt en 30+ kaas. Het vult goed en je kunt zeker wel een paar uur vooruit als je dit op heb gegeten!

Benodigdheden voor 2 personen:

4 boterhammen
2 plakken 30+ kaas
1 blikje tonijn
1 eetlepel halfvolle of yoghurt mayonaise
2 blaadjes sla of een handje gemengde sla
6-8 plakjes tomaat
8 plakjes komkommer

Bereidingswijze:

•Rooster de boterhammen totdat ze écht helemaal knapperig zijn. Maak ondertussen de tonijnsalade. Giet de tonijn af en doe je mayonaise er door heen. Breng op smaak met peper en zout.
•Leg op twee boterhammen en plak kaas en doe ze even in de magnetron of oven totdat de kaas gesmolten is. Beleg de boterhammen met de tonijnsalade, sla, tomaat en komkommer. Leg de andere twee boterhammen (apart) op de sandwiches en snij ze schuin door midden. Eet smakelijk!

Advertentie

Een gedachte over “Recept: Tunamelt sandwich

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s