Recept: Mijn favoriete sandwich met kipfilet, hüttenkäse, sla en komkommer

 photo 2014-09-18102651_zps089820a2.jpg
Ik denk dat het grootste deel van Nederland wel een bammetje mee neemt voor de lunch. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat zelf ook doe. Maar dan: wat voor beleg doe ik erop? Tal van dingen vallen eigenlijk al af voor mij. Hagelslag kruimelt, pindakaas heeft een te sterke lucht, appelstroop gaat gigantisch plakken, kaas wordt zweterig en salades maken je brood zompig. Dan blijft er weinig over naar mijn idee. Vleeswaren! Maar dat vind ik weer te simpel én ik lust eigenlijk alleen maar kipfilet. Een tijdje geleden heb ik deze hemelse combinatie ontdekt van kipfilet, hüttenkäse, sla en komkommer. Gezond en vullend!

Hoe graag ik ook een salade of soep zou willen eten voor de lunch: de boterhammen blijven toch het gemakkelijkst. Het is gewoon snel klaar te maken en je kunt het makkelijk even ‘tussendoor’ eten als je niet echt een lunchpauze hebt. Ik zie namelijk mezelf niet met een bakje salade in een werkcollege zitten… Dan moet je het toch doen met de dingen die je hebt: boterhammen dus. Ik probeer wel gezonde keuzes te maken betreft het brood (speltbrood) en voor mager en eiwitrijk beleg te kiezen.

 photo 2014-09-18102722_zpse71e7348.jpg

Deze sandwich is mijn favoriet en als ik op school ‘tussendoor’ moet lunchen neem ik eigenlijk altijd dit mee. En het is nog steeds niet gaan vervelen! Als je thuis eet is het nog lekkerder om je boterhammen even te roosteren.

Benodigdheden voor 2 sandwiches:
2 (spelt) boterhammen
2 el hüttenkäse
Handje sla
Paar plakjes komkommer
2 plakjes (of meer ;) ) kipfilet
Peper, zout en eventueel een snufje chilipoeder voor de pit

Bereidingswijze:

•Doe op elke boterham een eetlepel hüttenkäse en smeer dit zo veel en goed mogelijk uit. Leg op één boterham de sla, komkommer en kipfielt en breng op smaak. Doe de andere boterham erop en snij door midden. Eet smakelijk!

Advertentie

Een gedachte over “Recept: Mijn favoriete sandwich met kipfilet, hüttenkäse, sla en komkommer

  1. Ik moet zeggen dat ik niet zo van komkommer houd, maar het lijkt mij wel een heerlijk frisse combinatie! Zelf eet ik het liefst rosbief of fricandeau op mijn brood, maar dat is helaas niet zo goedkoop! Sandwichspread vind ik ook lekker :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s