Recept: Filodeeg eimuffins

 photo 2014-09-13185048_zpsa14164f4.jpg
Eigenlijk is dit recept bij toeval ontstaan. Het is namelijk gemaakt van allerlei restjes. Ik had nog filodeeg over van de spinazie fetataartjes . Wat doe je met de rest van de filodeeg? Ik had werkelijk waar geen idee omdat ik er nooit mee kook. Ik besloot het gewoon simpel te houden en iets te maken wat je kan bewaren voor de volgende dag. Dat werden eimuffins!

Ik heb al eerder eimuffins gemaakt maar dan met wraps , maar dat is alweer een tijdje gleden. Ik was vergeten hoe lekker ze zijn, vooral koud! Ik had verschillende soorten gemaakt met verschillende vullingen maar deze waren toch het lekkerst: met doperwten, wortel en ham. Terwijl ik juist meer voor de kip ben? Ik snap het ook niet haha.

Je kunt deze eimuffins ook met andere vullingen maken, doe gewoon je restjes groente erin en zie wat er uit komt! Ik heb nog wel een paar tips waar ik tegenaan liep. Ten eerste moet je je muffinvormpjes heel goed invetten, anders blijft het filodeeg plakken en komen je eimuffins er niet heel uit. Ten tweede moet je het filodeeg zo in de vorm krijgen zodat het ei eigenlijk geen kans krijgt om eruit te lopen, anders blijft het alsnog plakken. Je moet ook de opstaande randjes proberen een beetje om te vouwen. Op de foto’s is te zien dat ik dat niet heb gedaan met als gevolg dat die bijna waren (oké, dat zijn ze een beetje) verbrand. Door die randjes dan goed in te vetten worden ze mooi egaal bruin. Met deze tips komt het vast helemaal goed!

 photo 2014-09-13185002_zps2700664f.jpg

Benodigdheden voor 6 stuks
3 vellen filodeeg (ontdooit)
2 eiwitten (of 1 ei)
40 ml kookroom/slagroom
100 gram wortel, in kleine blokjes
100 gram doperwten (uit de diepvries, ontdooit)
80 gram hamreepjes
Boter (om in te vetten)
30 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:
•Verwarm de oven voor op 170ᵒC. Vet de muffinvormpjes in met boter. Snij de vellen filodeeg in 2 en leg ze in de muffinvormpjes. Het is een beetje passen en meten en misschien moet je een stukje afsnijden en weer er anders in leggen.
•Klop de eiwitten met wat kookroom los en breng op smaak met peper en zout. Doe in elk muffinvormpje wat wortel, doperwten en ham en giet het eimengsel erover. Strooi de geraspte kaas erover en vouw het opstaande filodeeg naar binnen. Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s