Recept Biscotti, maar dan anders

2014-12-14 11.52.59
Tsja, ik wist gewoon niet hoe ik dit recept moest noemen. Ik was namelijk van plan om biscotti te maken. Van die ovale super knapperige italiaanse koekjes die heerlijk zijn om te dopen in een kopje koffie of thee. Het stond al heel lang op mijn lijstje om te maken, dus op een regenachtige dag besloot ik dat maar eens te gaan doen. Maar dat liep toch iets anders af dan gedacht…. Maar toch is deze biscotti het delen waard!

Zoals altijd ga ik eerst hele internet af op zoek naar een recept naar mijn zin. Die had ik gevonden! Ik maakte het beslag en met het beslag op de bakplaat doen dacht ik al: hmm, het lijkt wat te dun om er een mooie stevige ovale vorm van te maken. Dus hoppakee, wat bloem erbij. Maar dat hielp niet echt. Ik was bang dat het echt een blok beton zou worden dus ik heb zo goed al het kon er een ovale vorm van gemaakt (is toch best goed gelukt!) en hup, in de oven. En al snel zag ik er een hele scheur inkomen, van links naar rechts. Ik nog even het recept bekijken, er stond toch echt bij dat ik bakpoeder moest gebruiken.

2014-12-14 11.54.59

Ik probeerde de biscotti zo goed als het kon te snijden in plakjes, wat aardig goed lukte. Maar ik zag al aan de binnenkant dat het niet helemaal was zoals het hoorde. En dat bleek uiteindelijk ook. Normaal hoort biscotti écht knapperig te zijn. En mijn biscotti was knapperig aan de buitenkant en iets zachter aan de binnenkant. Maar het smaakte wel heel lekker! Mijn moeder vond dit namelijk helemaal niet erg want ‘anders breek ik mijn kiezen erop’.
Omdat het toch heel lekker smaakte vond ik het wel het delen waard. Het is uiteindelijk een soort kruising geworden tussen biscotti en een koekje. Niets mis mee eigenlijk! Maar die echte biscotti komt er ook nog ;)

Benodigdheden:
95 gram bloem
40 gram havermout
20 gram (palm)suiker
½ tl bakpoeder
Snufje zout
50 gram agavesiroop
1 ei
35 gram boter
40 gram fijn gehakte chocola
30 gram fijn gehakte gemengde noten

Bereidingswijze:
•Verwarm de oven voor op 175ᵒC. Meng in een kom de bloem, havermout, suiker, bakpoeder en zout. Klop in een andere kom de boter luchtig. Voeg het ei en de agavesiroop toe en klop nog even luchtig.
•Doe beetje voor beetje de droge ingrediënten bij de natte en doe de chocola en noten erbij. Maak er een samenhangend deeg van. Het kan zijn dat het nog een beetje nattig is, dat was bij mij ook!
•Maak zo goed als het gaat er een soort ovale staaf van, van ongeveer 2cm hoog en 5 cm breed. Bak deze 20 minuten in de oven. Haal het uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en snij het in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
•Draai de temperatuur terug naar 160ᵒC en bak de plakjes biscotti nog 2x 5 minuten in de oven, 5 minuten aan de ene kant en na 5 minuten draai je ze om. Laat ze goed afkoelen op een rooster!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s