Op mijn blog hebben jullie vast wel een paar keer (of niet, kan ook!) de rubriek ‘Recept uit….’ voorbij zien komen. En daar zitten best wel veel recepten van de Allerhande bij. Eigenlijk is het ook mijn favoriete ‘kookboek’. De Allerhande gaat lekker mee met het seizoen en vaak zijn de recepten ook makkelijk klaar te maken. Maar niet altijd zint een recept me. Zo ook dit recept. Oorspronkelijk uit de Allerhande maar dan met een twist van mij. Een heerlijk zomers recept: omelet met hüttenkäse, spinazie en tomaat!
Eigenlijk is dit recept zo makkelijk dat het bijna stom is dat ik dit niet zelf had bedacht. Het is namelijk een super simpel recept! Dit recept sprak mij vooral aan door de hüttenkäse. Ik ben daar echt dol op de laatste tijd. Hüttenkäse is een soort kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur. Hoog in eiwitten en laag in vet. Super gezond dus!
Oorspronkelijk is het recept niet met spinazie maar met basilicum, maar omdat ik daar nou zou van hou heb ik dit vervangen door spinazie. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon bij basilicum houden! Omdat hüttenkäse redelijk flauw is van smaak heb het omelet ingesmeerd met pesto. In combinatie met ei, spinazie en tomaat is het echt een powerfood recept! Boordevol eiwitten en onverzadigde vetten waardoor je lekker lang verzadigd bent.
Benodigdheden voor 4 personen:
6 eieren
Scheutje melk
Peper, zout en olijfolie/boter
1 ui
150 gram spinazie (als je de spinazie niet wokt, dan minder)
12 cherrytomaatjes
4 el rode pesto
200 gram hüttenkäse
Bereidingswijze:
Optie: •Ik heb de spinazie even kort verhit, maar dit hoeft niet!. Snipper de ui en verwarm in een koekenpan wat olie of boter. Fruit de ui en doe de spinazie erbij. Breng op smaak met peper en zout en wacht totdat de spinazie is geslonken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
•Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Verwarm wat olie of boter in een pan. Bak van het eimengsel 4 dunne omeletten en houd ze warm onder aluminiumfolie. Snij ondertussen de cherrytomaatjes in kwarten.
•Smeer 1 el pesto uit per omelet, verdeel de spinazie, tomaat en hüttenkäse over de omeletten en rol ze op. Snij ze schuin door en serveer. Eet smakelijk!
Lijkt me heerlijk! Ik ben ook dol op hüttenkäse dus dit ga ik zeker binnenkort maken! :)
Oeehh dat ziet er lekker uit!
Ziet er heel lekker en inderdaad simpel uit!