Mijn 5 favoriete ‘lunch’ salades

collage-2014-09-22
Als je mijn blog al een tijdje volgt heb je vast wel vaker gelezen dat ik ben gaan experimenteren met verschillende lunches. Het begon eigenlijk als een soort van ‘challenge’ voor mezelf. Ik wilde gewoon iets meer variatie en dat is goed gelukt! Ik ben op dit moment bezig met een 4x…lunch zonder brood. Dit heeft mijn ogen geopend om meer te gaan variëren. Want eigenlijk kwam ik altijd uit op salades. Heerlijk fris, makkelijk en je kunt er oneindig mee variëren. Ik laat jullie 5 van mijn favoriete salades zien!

Als ik iets gewoon heel lekker vind, in mijn geval waren dat (en is nog steeds hoor) boterhammen met oude kaas, dan vind ik het moeilijk om daar afstand van te nemen. Waar je al niet gehecht aan kan raken ;) Maar ik wilde ook een keer verder kijken dan mijn neus lang is. Zoals ik net al schreef begon dat met recepten voor ‘4x…lunch zonder brood’ te maken.

Ja, de start was moeilijk want ik had niet altijd zin in iets anders dan mijn vertrouwde bammetjes, maar door het juist te doen ben ik ook ander soort lunches gaan waarderen. In het begin was mijn doel om 2 of 3 keer per week met iets anders te lunchen dan met brood. Nu moet ik er moeite voor doen om het niet meer dan 3 of 4 keer te doen! En eigenlijk maak ik altijd salades. Heerlijk om eens de koelkast te plunderen met restjes en super lekkere combinaties te ontdekken.

Hier laat ik jullie 5 van mijn favoriete salades zien!

 photo 2014-07-01131924_zps4000edf8.jpg
1. Salade met spicy falafel
Ik weet niet hoe ik erop kwam maar bij de AH was er een tijdje geleden de spicy falafel in de aanbieding. Ik had het nog nooit gegeten maar ik dacht dat het wel lekker zou smaken door een salade. Lekker pittig! Ik was echt aangenaam verrast door de smaak, lekker zacht, niet droog en ook lekker pittig. De basis voor mijn salades is altijd sla en een aangemaakte rauwkost. In dit geval een slamelange en zelfgemaakte coleslaw. Komkommer erbij voor de frisheid en wat kaasflakes en pitten om het geheel af te maken. Dus: spicy falafel is zeker een aanrader!

 photo 2014-07-01133246_zps440dcab3.jpg

2.Couscoussalade met geitenkaas

Deze hebben jullie een tijdje terug al voorbij zien komen. Maar het is nog steeds één van mijn favorieten. Super lekker en super gezond. Het is misschien ook wat vullender dan een salade zonder koolhydraten, perfect als je dus wat meer energie nodig hebt! En eigenlijk kan iets met geitenkaas voor mij niet meer fout gaan ;)

 photo 2014-07-01135918_zpsb074b7a0.jpg
3. ‘Susanne’ salade
Ik weet eigenlijk niet hoe ik deze salade moet noemen maar het bevat eigenlijk alles wat ik sowieso in huis heb en wat gewoon altijd smaakt. Weer een basis van een slamelange en een rauwkost van wortel, komkommer en geroosterde paprika, in reepjes ;) Voor de eiwitten wat hüttenkäse en om het geheel wat af te maken rozijnen en pitten. Die rozijnen lijken misschien een beetje raar maar ik vind het heerijk om een ‘zoetje’ te proeven bij een salade. Dit doe ik door of rozijnen of ananas toe te voegen, of een heerlijke honing mosterd dressing te maken.

 photo 2014-07-01133935_zpsf9882271.jpg
4.Salade van tomaat, courgette en mozzarella
Gegrilde courgette is één van de dingen waar je mij wakker voor kunt maken. Zó lekker! We hadden een stuk courgette over, cherrytomaatjes uit eigen kas en er lag nog wat mozzarella in de koelkast. Perfecte combinatie zou ik zeggen ;). Ik had als dressing pesto met wat mayonaise gemend en een geroosterd speltboterhammetje erbij gemakt om te scoopen. Oh en wat oude gerapste kaas voor iets meer pit. Zoals je op de foto kunt zien heb ik dit heerlijk in het zonnetje opgegeten. Wat willen we nog meer?!

 photo 2014-07-06141425_zps9a8fc6de.jpg
5. Salade met maïs en geitenkaas
Tot laatst had ik eigenlijk nooit maïs door mijn salade gemaakt. Waarom weet ik ook niet maar ik denk omdat de maïs in de kast staat en alles wat ik voor een salade gebruik in de koelkast staat ;) Maar ik kwam dus een blikje maïs tegen en dacht dat dit natuurlijk heerlijk is in een salade! Lekker zoet! Ook voor deze salade had ik een basis van gemengde sla en een als rauwkost zelfgemaakte coleslaw. Ik besloot het iets frisser te maken met komkommer en geitenkaas. Voor mij een perfecte combinatie tussen zoet en fris!

Ik hoop dat jullie wat inspiratie hieruit kunnen halen! Ik zal je waarschuwen: als je eenmaal bezig bent kun je niet meer stoppen met variëren ;)

Advertentie

2 gedachtes over “Mijn 5 favoriete ‘lunch’ salades

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s